tipy na výlet plzeň

Kam se letos vydáte na výlet v Plzni? Poradíme vám!

Hezké a teplé počasí už je konečně tady. Navíc se blíží prázdniny, a tak je potřeba již dopředu promýšlet, kam byste se mohli podívat. Poradíme vám dnes, kam se můžete vydat na výlet v okolí Plzně.

Léto už je za dveřmi, prázdniny se blíží a kdy jindy by bylo lepší vyrazit na výlet? Neustálé vymýšlení nových míst může být dost složité, proto pro vás máme tipy, které se vám budou jistě hodit.

Industriální stezka

Plzeň pro vás sestavila stezku, která vám umožní nahlédnout do historie města. Industriální stezka vás seznámí s historií rozsáhlého areálu mezi ulicemi Cukrovarská a Presslova. Pomocí QR kódu si snadno přehrajete krátká videa přibližující dané místo. Industriální stezka vás provede průmyslovým dědictvím města a zároveň si uděláte hezkou procházku.

Přečtěte si také: PLAVÁNÍ JAKO UNIVERZÁLNÍ LÉK NA VŠECHNO

Katedrála svatého Bartoloměje

Katedrála se tyčí přímo v centru Plzně a tvoří dominantu města. Místo katedrály zde stál už na konci 13. století kostel, teprve od 14. století začala výstavba samotné katedrály.

Všichni návštěvníci budou oslnění překrásným zdobeným interiérem, ve kterém najdete například sousoší Kalvárie nebo vitrážová okna. Určitě vás ohromí také 102 metrů vysoká věž, která ční do nebe a je nejvyšší kostelní věží v republice.

Přečtěte si také: ŠUMAVA ULOŽILA POKUTU JEDEN A PŮL MILIONU ZA NEŠETRNOU TĚŽBU

Výlet pod zem

Pod centrem města prochází spletitá síť chodeb, které vytvářejí rozsáhlý komplex sklepů a studní. Plzeňské podzemí tvoří asi 17,5 kilometrů chodeb, které jsou zčásti přístupné i návštěvníkům. Vstup na prohlídku začíná přímo od Pivovarského muzea Plzeňského Prazdroje.